Whistlebloweren, Spionchefen og PPP

Offentligt-privat samarbejde

Interesseret i et eksempel på PPP? Ellerpå dansk ‘offentligt-privat samarbejde’, en forretningsmetode som vores fungerende statsminister Mette Frederiksen bruger sine nytårstaler til at lovprise. Vil du vide mere?

– Søg ikke længere, for Findsen sagen og “Det Unævnelige Firma” må være den allerbedste business case der findes om PPP.

Og historien, set med danske øjne, starter med en Whistleblower i bedste Edward Snowden stil (dog nedskaleret til at passe til andedammen!). En Whistleblower som meget vel kunne have nævnt det unævnelige firma, dog uden at jeg ved med sikkerhed, at han har gjort netop dette. Men jeg vurderer sandsynligheden til at være overordentlig stor.

Hvad jeg ved med nogenlunde sikkerhed, er, at det forretningsområde som Whistlebloweren fik sat fokus på, det er lige netop det forretningsområde som det unævnelige firma troner over som ‘en unævnelig konge’. Whistlebloweren, som fik ødelagt sin karriere og har startet en ny anonym tilværelse med sin familie et sted i midtjylland, arbejdede i Danmarks efterretningstjenestes lyttecentral på Amager, på det tidspunkt hvor han kaster sig over et emne der gør ham upopulær i hans egne rækker. Det såkaldte ‘Kabel-samarbejde’ med USA.

At tidligere PET chef, og nu også tidligere FE chef, Lars Findsen, ender med at blive ‘smidt under bussen’ i denne sag, det har nok mere at gøre med hans (Findsens!) personlige fjender i et system, som han trods sine genvordigheder siden julen 2021, får skønmalet i hans nyligt udkomne bog med titlen “Spionchefen”. En bog hvor han bruger ‘alle tricks i bogen’ til at vildlede læseren. Desværre, for hvad kunne have været mere interessant for danskerne end en spionchef “gone rogue”? Men Findsen elsker sin karriere, og er ikke interesseret i at give danskerne mere indsigt i et system der har solgt deres data til SA i mange år. Selvom det netop skulle være Findsens store eftermæle: ‘større åbenhed om efterretningsvæsenet’!

Historien kort fortalt

  • En Whistleblower får skabt fokus på det danske ‘kabel-samarbejde’ med USA, hvor USA lytter med på en enorm mængde data om danskerne (selvom det fra officiel side benægtes, at USA kan og vil gøre dette pga nogle ‘filtre’ og en aftale mellem USA og Danmark(!).
  • Findsen er nærmest kun perifært involveret i sagen, dog bliver han ufrivilligt et af ‘ofrene’ da Efterretningstilsynet agerer elefant i en porcelænsbutik og udsender en pressemeddelelse der ændrer det danske efterretningslandskab for altid.
  • Det er formentligt Findsens fjender i embedsværket (læs Barbara Bertelsen) der får skovlen under ham i næstkommende moment, ved at foranledige ham fængslet for landsskadelig virksomhed.
  • ‘Kabel-samarbejdet’ handler i bund og grund om aflytning af trafik på et danske internet knudepunkt, herunder aflytning af danskerne (som hårdnakket benægtes af myndighederne).
  • Da samarbejdet er med USAs efterretningsvæsen, er det CIA og NSA der er hovedmodtagerne af de efterretningsoplysninger som opsnappes via kabel-samarbejdet.
  • CIA er via deres venture kapital afdeling In-Q-Tel direkte involveret i et firma som næsten aldrig nævnes af danske myndigheder eller dansk presse (se undtagelse på linket herunder!).

https://www.berlingske.dk/virksomheder/den-sky-filosof-har-efterretningstjenester-i-hele-verden-som-kunder.-og

Det unævnelige firma, er pot og pande, som søster og bror, med CIA, NSA og FBI. Den perfekte PPP case! Der hvor det privat erhvervsliv smelter umærkeligt sammen med offentlige myndigheder. Og det endda på et område som har med national sikkerhed at gøre. Læg mærke til at vores store forbillede USA er mester i PPP. Vær også gerne OBS på at World Economic Forum er de største fortalere for netop PPP!

Nyd denne korte video på engelsk med lidt ‘fun facts’ om det unævnelige firma!

Se evt. også denne YouTube video lavet af Frihedslistens formand Flemming Blicher som omtaler Lars Findsen sagen:

Hvornår mon danskerne begynder at interessere sig for hvem der aflytter dem? Og hvorfor statsministeren promoverer PPP så hårdt?

 

Se evt. også dette blog indlæg relateret til Word Economic Forum:

Kender du World Economic Forum? 

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Flemming Blicher
Admin
10 months ago

3 dage efter dette blogindlæg laver Den Uafhængige en video baseret på et interview med Lars Findsen. Du kan se/høre det her:
https://youtu.be/b7T09iUgXoI

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.