Café J.J. Dampe – Nye foredrag hver eneste torsdag!

Frihedslisten er rykket ind i et nyt hovedkontor på Lyngbyvej 56A centralt på Østerbro i hovedstaden.

Derfor arrangerer vi fra d. 28. september og frem et foredrag eller en anden begivenhed HVER TORSDAG fra kl. 19-21.

Første gang bliver et foredrag af Flemming Blicher om netop Danmarks første demokrat, og største frihedskæmper gennem tiderne, Jacob Jacobsen Dampe.

Den enevældige kong Frederik d. 6. gjorde J.J. Dampe til kongehusets største fjende og sendte ham i fængsel, først i 6-7 år i Kastellet og sidenhen i et til ham specialbygget fængsel på Christiansø. I alt var han fængslet i 20 år og fik derefter lov til at leve i forvisning til Rønde på Bornholm. Det var først i 1848 med kroningen af kong Frederik 7. at Dampe fik sin frihed. Hans straf varede i 28 år blot fordi han ville have en forfatning, hvilket Danmark fik i 1849.

4 år efter Frederik 7. skænkede det danske folk en forfatning, holdte Dampe en brandtale i Københavns Arbejderforening i 1853. Du kan læse talen HER! Bemærk hvor mange ligheder der er med dagens Danmark! Kun to år efter Dampes historiske og advarende tale bliver Grundloven så kuppet i 1855, som forudset af Dampe, da Frederik 7., muligvis uforvarende, underskriver Novemberforfatningen.

Men Dampes historie har mange flere interessante nedslagspunkter, der inkluderer de tidlige zionistiske strømninger i Danmark, hvilket Flemming vil komme ind på under foredraget d. 28. september.

Se omtale af begivenheden HER og køb en billet til den HER!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.