World Economic Forum, en uskyldig hygge- og debatklub for verdens elite? – eller en udemokratisk elitær organisation med vilje og magt til at ændre verdens gang? 

Hvad er World Economic Forum?

World Economic Forum (WEF), blev grundlagt i Januar 1971 af den tyske økonom og ingeniør, Klaus Schwab.

WEF blev skabt som en international lobby organisation, med formålet at bringe det private erhvervsliv og det politiske tættere, i hvad WEF kalder “public private partnership” (PPP) eller på dansk, privat offentlig samarbejde, som statsminister Mette Frederiksen, har talt varmt om ved flere lejligheder.

Klaus Schwab beskriver dette samarbejde, som værende vigtigt i transitionen fra den nuværende 
shareholder kapitalisme (aktionær-systemet), og over til hvad han plæderer for, nemlig stakeholder kapitalisme”, som er et system, hvor virksomheder forpligtes til at tjene dets interessenters (fx kunder, ansatte, naboer (lokalsamfund), ngo’er, lokale myndigheder og centrale, statslige myndigheders etc.) interesser, i stedet for kun dets ejeres (aktionærer/indehavere, direktører) i den nuværende shareholder form for kapitalisme.

 

De økonomiske konsekvenser ved den grønne omstilling.

Denne transition er i fuld gang med Enviroment Social Governance (ESG) som virksomheder og lande bliver ratet ud fra.

Denne rating lægger et stort pres på virksomhederne samt landene, for at de skal agere politisk korrekt.

Verdens største kapitalforvalter BlackRock, som forvalter mere end 10 billioner USD (ca. 25 gange så stort et beløb som Danmarks BNP) er kommet i problemer, efter af 19 amerikanske statsadvokater, har skrevet til Securities and Exchange Commission (SEC) og anmoder agenturet om at undersøge BlackRocks bånd til Kina, og hvorvidt det prioriterer sit tillidsansvar overfor deres investorer, samt over sit aggressive fremstød for såkaldte ESG-investeringer, der fremmer miljømæssige, sociale og forvaltningsmæssige spørgsmål.

Sri Lanka blev i en WEF artikel fra August 2018  (som WEF efterfølgende har slettet) rost til skyerne, hvor WEF bl.a. skrev: ”Sri Lanka er opmærksom på manglerne i dets makroøkonomiske politikker og institutionelle kapaciteter, som er nødvendige for at reagere på udfordringerne. Vi har opfordret til stærke offentlig-private partnerskaber”.

Verdensbanken var ligeledes ude og skamrose Sri Lanka for deres vej til velstand i en 2017 artikel.

I foråret 2021 forbød Sri Lanka pludseligt brugen af kunstgødning i landbruget, i jagten på en grønnere omstilling, Holland har fornyligt vedtaget lign lov, det samme har Canada!

Den 5. juli 2022 erklærede Sri Lankas Premierminister Ranil Wickremesinghe Sri Lanka for statskonkurs, grundet deres store økonomiske krise, hvor der pt er mangel på mad, medicin og brændstof!

Er Sri Lanka´s skæbne, hvad der venter andre lande som følger WEF´s ideologi?’

The Great reset, en konspirationsteori eller en reel agenda?

Schwab og hans ”The Great Reset”, altså tanken om at det nuværende økonomiske system skal styrte i grus, er af flere blevet kaldt for en konspirationsteori, eller en fejltolkning af Schwab, selv om han har skrevet en bog, som blev udgivet Juli 2020 med selvsamme titel!

WEF er hovedsageligt finansieret af dets medlemmer, som er store internationale virksomheder, med over 5 mia. USD i årlig omsætning.

WEF modtager også finansiering fra forskellige lande, heriblandt USA, som siden 2013 har sendt næsten 
60 mio. USD World Economic Forums vej.

Klaus Schwab fortalte i et interview i Marts 2017 ”at verdensledere som, Angela Merkel, Vladimir Putin, osv., alle har været, og er, young global leaders”, trænet hos hos World Economic Forum, og hvad WEF er meget stolte af, er ”den yngre generation som Justin Trudeau (Canadas Statsminister), præsidenten i Argentina osv. er medlemmer af WEF som Global Leaders. Macron(Frankrig) Rutte(Holland) flere andre kunne nævnes, og feltet udvides løbende.

WEF har med Klaus Schwabs egne ord ”penetreret parlamenterne, og mere end halvdelen af Canadas parlament, er young global leaders fra WEF”

Kronprinsesse Mary en udnævnt til Young Global Leader for WEF, og Socialdemokratiets Ida Auken er blandt WEF´s young global leadersHun skrev tilbage i 2016 en artikel for WEF med den fængende overskrift “Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better”.

Heri beskriver Ida Auken ”at i 2030 er vil den private ejendomsret være afviklet, befolkningen intet eje, men kun leje bolig, bil, inventar osv. og meget af det faktisk er gratis at “låne”. Her bør man undre sig over hvem der så ejer alt det vi låner/lejer, og er sådan et system (socialismen, kommunismen) ikke blevet prøvet mange gange i historien og endt i katastrofe hver gang?
WEF-grundlægger Klaus Schwab bød velkommen til WEF´s årlige møde i Davos Schweiz d 22. maj, ved at bla sige “Lad os også være klare, fremtiden sker ikke bare, fremtiden er bygget af os, af et magtfuldt fællesskab som jer her i dette rum”
.
WEF´s mål er, som tidligere skatteminister, Kristian Jensen (V) bekræftede ved Det Politiske Folkemøde i Mariager, den 28.8.2022, ”at indføre et ”grønt pas (et CO2-pas, der regulerer din adfærd og rejseaktivitet), og afskaffe den private ejendomsret, selv om han ikke troede at WEF ville lykkes med dette.

Endvidere tog han nu afstand fra både WEF-grundlægger, Klaus Schwab, og WEF-formand, Børge Brende, skønt det var selvsamme Kristian Jensen, der i 2018 underskrev Danmarks aftale med WEF, som det første land i Europa…

Om grunden til at Kristian Jensen nu pludselig tager afstand fra den absolutte top af den organisation han selv forbandt Danmark tæt med, skyldes at han har indset dens magt, udemokratiske, og, vil nogen sige, totalitære intentioner, er uvist?

Danmark var under mødet politisk repræsenteret af Miljøminister Lea Wermelin (S), samt Erhversminister, Simon Kollerup (S).

På erhvervssiden var det bla flg. Danskere.

Henrik Andersen Vestas Direktør, Jens Bjørn Andersen DSV Direktør, Ester Baiget Novozymes Direktør, Kim Fausing Danfoss Direktør , Steffen Pierini Luders (Novo Nordisk), Mads Nipper Ørsted Direktør, Torben Møger Pedersen Pension Danmark Direktør, og rosinen i pølseenden, tidligere statsminister og dansk Censur medformand hos Facebook, Helle Thorning Schmidt.

Store internationale forretningsfolk og globalister som Bill Gates, George Soros, Ray Dalio, Jamie Dimon (JP Morgan), Albert Bourla (Pfizer), Sjoerd Hubben (Astra Zeneca), Henry Kissinger, Leela de Kretse (Reuters) var også til stede i Davos under 2022 mødet!

Se hele den erhversmæssige deltagerliste her.

World Economic Forum er verdens mægtigste lobbyorganisation, og dermed en ikke demokratisk valgt og udpeget organisation. Her mødes de rigeste og mest indflydelsesrige mennesker på klodsen og diskuterer hvordan verdens – din og min – fremtid skal formes.
Er WEF en hygge kaffeklub eller har den reel magt til at forme verden? Det er nu op til dig at bedømme…

4.2 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.