Inflation og fødevaremangel

Inflationen i Danmark og resten af verden er ude af kontrol og priserne stiger i en grad som ikke er set i mere end 40 år.


Den geopolitiske situation er mere anspændt end den har været i årtier, og de fleste kan mærke at tingene ikke er som de burde være! MEN, hvad kommer det til at betyde for din og din families fremtid?

Historien er klar, og rækkefølgen har været flg: valutakrig, handelskrig, verdenskrig -valuta, samt handelskrigen har stået på siden 2010, spørgsmålet om en 3 verdenskrig er på vej.

Måske er den allerede igang, men bliver i stedet for våben, kæmpet med finansielle redskaber som sanktioner og cyberkrig.

De sidste uger kan der vist ikke herskes meget tvivl om, at vi Danskere er blevet fattigere da vi kan købe mindre for vores danske kroner. Vi får af politikerne samt medierne af vide at årsagen til de stigende priser er den Russiske præsident Vladimir Putin.

Den amerikanske inflation havde officielt ramt 7,9% inden Rusland gik ind i Ukraine d 24 Feb 2022 og siden er inflationen steget til 8,5%.

Herhjemme bliver der meldt ud at inflationen pt er 5,3%, cherrypicking er det første ord der falder mig ind når jeg hører dette tal, da de største poster som el, varme vand, benzin og fødevare er steget med tættere på 50% end på de 5,3% de sidste par måneder.


Den Amerikanske præsiden Joe Biden har for nyligt meldt ud at amerikanerne kommer til at opleve fødevare mangel snart, den samme bekymring er kommet fra flere europæiske politikere.

https://edition.cnn.com/2022/04/09/perspectives/food-shortage-ukraine-russia/index.html

En journalist fra Bloomberg skrev for kort tid siden, at Amerikanere skulle spise linser i stedet for kød, ikke købe stort ind, tage bussen fremfor bilen, og ingen sagde at det ville blive sjovt! (Inflation)

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10633297/Bloomberg-op-ed-says-eating-lentils-letting-pets-die-cancer-beat-inflation.html

Som altid er der flere nuancer end det der meldes ud fra offentligt hold.

Siden Feb 2020 er der sendt 6300 Mia USD ud i omløb. Det svarer til, at der pt er 42% flere USD i cirkulation ift Feb 2020 – de 4800 Mia USD er kommet direkte fra den amerikanske central bank federal reserve, i form af dens køb af statobligationer samt boligobligationer.

Til sammenligning er der 20% flere euro i cirkulation ift Feb 2020.

Når der er flere penge der jagter de samme eller færre ressourcer, byder det prisen op på produkter samt serviceydelser, det er det man kalder udbud og efterspørgsel!

Verdens “ledere” vil fortsætte med at skyde skylden på Putin og hvad der ellers måtte kategoriseres som ‘politisk korrekt’ af de samme ledere. Overforbrugets uansvarlighed bliver aldrig anerkendt af selvsamme ledere.

Min forudsigelse er, at der indenfor relativ kort tid, vil blive indført priskontrol (price controls) rundt omkring i verden. Prikontrol betyder at der vil blive lagt loft på prisen på flere varer. Dette vil så igen forværre situationen, da folk vil hamstre yderligere og rationering vil med høj sandsynlighed ligeledes blive indført.

Skrevet af Michael Kastis, medstifter af Frihedslisten

Join the Conversation

2 Comments

 1. Ubeskriveligt mange tak for at informere os retteligt. Det betyder alt for os at kunne orientere os via artikler som denne.

  Det betyder at vi har større mulighed for at sikre os det, vi skal bruge for at kunne klare os – i værste fald.

  Tak for jeres store arbejde.

  Dbh
  Eva Anna

  1. Tak for din kommentar Eva Anna,

   Ja det er ikke meget oplysning man får for skattekronerne gennem DR og TV2, samt de andre statsfinansierede medier, nu om dage!

   kh
   Flemming

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.