Inflation og fødevaremangel

Inflationen i Danmark og resten af verden er ude af kontrol og priserne stiger i en grad som ikke er set i mere end 40 år.


Den geopolitiske situation er mere anspændt end den har været i årtier, og de fleste kan mærke at tingene ikke er som de burde være! MEN, hvad kommer det til at betyde for din og din families fremtid?

Historien er klar, og rækkefølgen har været flg: valutakrig, handelskrig, verdenskrig -valuta, samt handelskrigen har stået på siden 2010, spørgsmålet om en 3 verdenskrig er på vej.

Måske er den allerede igang, men bliver i stedet for våben, kæmpet med finansielle redskaber som sanktioner og cyberkrig.

De sidste uger kan der vist ikke herskes meget tvivl om, at vi Danskere er blevet fattigere da vi kan købe mindre for vores danske kroner. Vi får af politikerne samt medierne af vide at årsagen til de stigende priser er den Russiske præsident Vladimir Putin.

Den amerikanske inflation havde officielt ramt 7,9% inden Rusland gik ind i Ukraine d 24 Feb 2022 og siden er inflationen steget til 8,5%.

Herhjemme bliver der meldt ud at inflationen pt er 5,3%, cherrypicking er det første ord der falder mig ind når jeg hører dette tal, da de største poster som el, varme vand, benzin og fødevare er steget med tættere på 50% end på de 5,3% de sidste par måneder.


Den Amerikanske præsiden Joe Biden har for nyligt meldt ud at amerikanerne kommer til at opleve fødevare mangel snart, den samme bekymring er kommet fra flere europæiske politikere.

https://edition.cnn.com/2022/04/09/perspectives/food-shortage-ukraine-russia/index.html

En journalist fra Bloomberg skrev for kort tid siden, at Amerikanere skulle spise linser i stedet for kød, ikke købe stort ind, tage bussen fremfor bilen, og ingen sagde at det ville blive sjovt! (Inflation)

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10633297/Bloomberg-op-ed-says-eating-lentils-letting-pets-die-cancer-beat-inflation.html

Som altid er der flere nuancer end det der meldes ud fra offentligt hold.

Siden Feb 2020 er der sendt 6300 Mia USD ud i omløb. Det svarer til, at der pt er 42% flere USD i cirkulation ift Feb 2020 – de 4800 Mia USD er kommet direkte fra den amerikanske central bank federal reserve, i form af dens køb af statobligationer samt boligobligationer.

Til sammenligning er der 20% flere euro i cirkulation ift Feb 2020.

Når der er flere penge der jagter de samme eller færre ressourcer, byder det prisen op på produkter samt serviceydelser, det er det man kalder udbud og efterspørgsel!

Verdens “ledere” vil fortsætte med at skyde skylden på Putin og hvad der ellers måtte kategoriseres som ‘politisk korrekt’ af de samme ledere. Overforbrugets uansvarlighed bliver aldrig anerkendt af selvsamme ledere.

Min forudsigelse er, at der indenfor relativ kort tid, vil blive indført priskontrol (price controls) rundt omkring i verden. Prikontrol betyder at der vil blive lagt loft på prisen på flere varer. Dette vil så igen forværre situationen, da folk vil hamstre yderligere og rationering vil med høj sandsynlighed ligeledes blive indført.

Skrevet af Michael Kastis, medstifter af Frihedslisten

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Anna
Eva Anna
1 year ago

Ubeskriveligt mange tak for at informere os retteligt. Det betyder alt for os at kunne orientere os via artikler som denne.

Det betyder at vi har større mulighed for at sikre os det, vi skal bruge for at kunne klare os – i værste fald.

Tak for jeres store arbejde.

Dbh
Eva Anna

admin
Admin
Reply to  Eva Anna
1 year ago

Tak for din kommentar Eva Anna,

Ja det er ikke meget oplysning man får for skattekronerne gennem DR og TV2, samt de andre statsfinansierede medier, nu om dage!

kh
Flemming

Anonym
Reply to  admin
1 year ago

Hej Flemming
“DR og TV2, samt de andre statsfinansierede medier, nu om dage”
Hvis du er af den opfattelse, som du jo er i din fulde ret til, kan du så sige mig om du læser internationale/engelske medier eller andre udenlandske, som du måske endda oversætter? Eller har du helt givet op på alle medier, pga. de danske? Er blot nysgerrig/interesseret.

Anonym
1 year ago

„Vi får af politikerne samt medierne af vide at årsagen til de stigende priser er den Russiske præsident Vladimir Putin.“
Den har jeg godt nok aldrig hørt før på den måde og så forenklet, kan i give eksempler?
Jeg kan nemlig give et modeksempel:
“Allerede før krigen i Ukraine var en fødevarekrise under opsejling, blandt andet som følge en dårlig høst i flere område og små kornlagre”.

“fordi vi blandt andet har brugt mere korn, end vi har produceret det seneste års tid. Samtidig er energipriserne steget meget markant, og så følger prisen på hvede med op”
“energien bliver dyrere, og der er heller ikke tegn på en overnaturlig god høst, som kan fylde kornlagrene helt op igen”

“Faktisk kan man tale om tre hårde stød, der er kommet gradvist, hvor krigen i Ukraine er det seneste hårde stød i mellemgulvet, forklarer Henning Otte Hansen:

Allerede i midten af 2020 var der optræk til en fødevarekrise som følge af en dårlig høst i flere lande, små kornlagre og en stigende efterspørgsel og logistikproblemer under coronakrisen. Det var første stød.
Vi oplever stigende energipriser. Dyrere olie og gas betyder dyrere fødevarer, og højere transportomkostninger; det følges ad. Og bliver energien dyrere, så kan man for eksempel også bruge mere majs til biobrændsel.
Det tredje stød er krigen i Ukraine. Ukraine og Rusland er store eksportører af hvede, og deres rolle som udbyder på verdensmarkedet er selvsagt usikker. Alene frygten for, at det kan være svært at høste og fragte hvede, er med til at presse priserne op, forklarer Henning Otte Hansen.”

Ja, jeg tænker i har forstået min pointe. Sjovt nok bliver Putin ikke nævnt en eneste gang… ?

Anonym
1 year ago

Fin blogartikel. Lærte noget nyt ved at læse den. Kan også stærkt anbefale denne her af George Monbiot, der regelmæssigt skriver klummer: https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/may/19/banks-collapsed-in-2008-food-system-same-producers-regulators?CMP=Share_iOSApp_Other

Anonym
1 year ago

Tak. God blogartikel. Lærte noget nyt ved at læse den. Kan også stærkt anbefale denne her, skrevet af George Monbiot (han skriver regelmæssigt klummer): https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/may/19/banks-collapsed-in-2008-food-system-same-producers-regulators?CMP=Share_iOSApp_Other

Anonym
1 year ago

Det ser ud til jeg ikke kan skrive mere end 2 kommentarer under denne blogartikel ?

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.