Hvor nazificeret er Ukraine?

  • Når du hører folketunger sige om Ukraine, at det er et ”fredeligt og demokratisk land”, hvad tænker du så?
  • Hvor meget ved vi i grunden om deres ståsted, når det kommer til stykket? Det der med (neo)nazister i Ukrainerne er da noget som de der sølvpapirshatte har fundet på, er det ikke?
  • Er du egentlig klar over, at den nuværende regering kom til magten ved et voldelig coup d’etat i 2014, hvor en demokratisk valgt præsident blev smidt ud?

Her er lidt faktuelt om Ukraine og nazisterne. Men allerførst, og for at undgå misforståelser, så HUSK lige at:

  • Det skal på ingen måder antydes, at befolkningen (generelt) i Ukraine er nazister. Det antydes derimod at væsentlige dele af staten er infiltreret af dem.
  • Judaisme (jødedom) og Zionisme er 2 forskellige ting. Du kan fx godt være zionist (for staten Israel) og ikke være jøde. Du kan også være jøde og samtidig være imod zionisme.
  • Det forsøges heller ikke at antyde, at tingene var bedre i Ukraine i 2014. Der har været problemer gennem længere tid.
  • Dette er ikke ment som værende et pro-russisk indlæg, men som et forsøg på at få flere nuancer og mere viden ind i den ellers ret så ensrettede propaganda.

Forleden bladrede jeg lidt i en bog af David Icke fra 2017 (“Everything you need to know”) og minsanten om han ikke også skriver om neo-nazister i Ukraine.

Hundredevis af offentlige monumenter, museer og skoler der priser nazistiske helte findes rundt om ligesom mange vejnavne er opkaldt efter dem. Blandt de mest berømte er Stepan Bandera (1909-1959), Yaroslav Stetsko (1912-1986) og Roman Shukhevych (1907-1950). Stepan Bandera (og Yaroslav Stetsko var ledere af en organisation af Ukrainske nationalister: Bandera Faction (OUN-B) som arbejdede for en nazistisk dagsorden og advokerede for systematisk udryddelse af jøder under Holocaust tilbage under WW2. Der er dem der vil sige, at det ikke kan være rigtigt, at de samarbejdede med de tyske nazister, for de blev på et tidspunkt fængslet af tyskerne. Men årsagen var en helt anden, nemlig at de kæmpede for et uafhængigt Ukraine, hvilket de naivt troede tyskerne gav opbakning til.

Stepan Bandera på et ukrainsk frimærke

Roman Shukhevych var leder af en tysk nazi bataljon og officer i en OUN kontrollerede milits ”den ukrainske befrielseshær” som myrdede tusindvis af jøder og 70-100.000 polakker.

I 2015 vedtog det nye styre i Ukraine en lov som tildelte 2 nazi paramilitære enheder fra WW2 heltestatus: Organisationen af Ukrainske nationalister og ”den Ukrainske befrielseshær. Kritik af deres heltstatus kan medføre retsforfølgelse.

I 2018 forbød Ukraine bøger der beskriver – den angiveligt sande – historie om de ukrainske nazistisk orienterede paramilitære styrker og anti-semitiske enheder.

I 2018 blev en nazistisk sang fra WW2 indført som den officielle salut i det ukrainske militær.

i 2018 blev Stepan Banderas fødselsdag erklæret en national feriedag.

Mellem April 2014 og Juni 2021 har ukrainske, nazistyrker angrebet Donbass regionen og dræbt mere end 3000 civilister.

Blandt de nuværende nazistyrker i Ukraine findes ”Højre sektor” (Pravyi Sektor), C14, Azov bataljonen, Centuria og flere andre. ”Højre sektor” driver ”det frivillige ukrainske korps”, et større privat militær med tusindvis af medlemmer, som har været indblandet i mange af angrebene på civilbefolkningen i Donbass.

Det var den fraktion som tilbad Bandera som stod bag præsidentkuppet i 2014.

I 2021 tildelte Volodymyr Zelensky en medalje (”Hero of Ukraine”) til en officer i ”højre sektor” Dmytro Kotsyubaylo. Samme år fik ophavsmanden bag ”højre sektor” Dmytro Yarosh ansvar som rådgiver for den øverstkommanderende i ukraines militær.

Azov C14 (sommetider kaldt S14) som har modtaget støtte (herunder økonomisk) af den ukrainske regering har systemetisk angrebet landets sigøjnere, sommetider med støtte fra politiet.

Azov bataljonen blev officielt knyttet til Ukraine National Guard (hjemmeforsvaret) i 2014 og dets voldelige team ”Nationalmilitsen” patruljerer gaderne parallelt med politiet. Azov bataljonens første øverstkommanderende Andriy Biletsky var en del af det ukrainske parlament fra 2014-2019 og var medunderskriver af et manifæst om, at ukrainske nationalister skal ”lede de hvide nationer for at sikre deres overlevelse i en kamp mod de semitisk ledede ”untermenschen” (på dansk ”undermennesker”).

Tidligere øverstkommanderende for Azon bataljonen Vadym Troyan blev udpeget som øverstkommanderende  for Kyiv’s politi i 2015 og som vice øverstkommanderende for det nationale politi i 2019.

I 2016 udpegede det Ukrainske parlament Andriy Parubiy som parlamentets formand. Parubiy er ophavsmanden bag de nazistiske bevægelser ”Social Nationalpartiet i Ukraine” og ”Ukraines patrioter” (som senere blev til kernen i Azov bataljonen).

Ukraine er i dag en hub for træning af nazister globalt. Mellem 2015 og 2020 er der anslået blevet trænet ca. 17000 soldater, som fik træning af Azov bataljonen. Dertil hører en ungdomslejr for aspirerende, unge nazister, internationalt.

Centuria er en nazistisk eliteenhed bestående af militante kadetter som målrettet søger at forme det ukrainske militær indefra.

I 2017 var der flere tilfælde af anti-semitisme i Ukraine end i hele Østeuropa (tidl. Sovjetunionen) samlet.

Det bliver ofte anført, at Volodymyr Zelensky selv er jøde, og han da derfor umuligt kan være nazist. Om det er et validt argument må læseren selv vurdere. Det er i hvert fald et godt alibi, men det kan stadig ikke bortforklare ovennævnte beviser på nazificeringen og anti-demokratisk og voldelige tilgange.

Den Ukrainske ambassadør i Danmark Mykhailo Vydoiny har dog travlt med at afvise, at Ukraine er infiltreret af neo-nazister. Jeg har desværre ikke kunne finde det videoklip, hvor jeg hører ham afvise det.

Kilde:

https://www.digitaljournal.com/pr/just-how-nazi-is-ukraine-considerations-for-global-investors-and-multinational-corporations-publication

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
admin
Admin
1 year ago

Vigtigt vigtigt indspark i debatten om Ukraine. Og ovenikøbet meget balanceret fremført.
Tak Brian <3

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.