WHOs generalsekretær stævnet for folkemord

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHOs nuværende generalsekretær, er anklaget for folkemord ved den Internationale Kriminelle Domstol i Haag

Manden, som mere end nogen anden er bagmand for erklæringen af coronapandemien d. 11. marts 2020, kan på sigt være endnu tætter på at blive anklaget for krmininelle handlinger under coronapandemien, hvis han bliver dømt for folkemord ifm. hans tid som minister i Etiopiens regering.

Tedros Adhanom var sundhedsminister fra 2005 til 2012, og udenrigsminister fra 2012 til 2016 hvor han var den tredje højeste leder i regeringen for partiet TPLF (Tigrays Peoples Liberation Front). I den tid var han som minister ansvarlig for Etiopiens sikkerhedsstyrker som begik selve folkedrabet.

Det er ingen mindre end den Nobelpris nominerede amerikanske økonom David Steinman, der har stævnet Tedros Adhanom ved den internationale kriminelle domstol i Haag i Holland (International Criminal Court – ICC).

Man kan læse om stævningen i flere engelske medier bl.a. The Times, Daily Mail og Daily Star. Herunder et link til Daily Star artiklen fra december 2020:

https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/world-health-organisation-chief-could-23166539

David Steinman er en tidligere konsulent ved US National Security Council. Han var senior-rådgiver til Etiopiens demokrati bevægelse i 27 år, helt frem til demokratiets sejr med indsættelsen i 2018 af den nuværende Nobel Fredspris-vindende premierminister Abiy Ahmed Ali.

TPLF, partiet som Tedros Adhanom repræsenterede i Etiopiens tidligere regering, er nu listet som en terrorvirksomhed af den regering der trådte til i 2018. Denne nye regerings premierminister modtog i 2019 Nobels Fredspris for hans arbejde for fred med nabolandet Eritrea der grænser op til Etiopiens Tigray region.

For at forstå anklagerne mod Tedros Adhanom kan man se denne video lagt ud på YouTube af Ethiopian American Civic Council (EACC) i august 2022 (Steinman aflægger rapport fra 13:00 inde i videoen):

 

Se et tidligere indslag om WHO på Frihedslistens Nyhedsblog her:

WHO – What is going on? w/James Roguski

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.