Mød USA’s Ukraine-dukkefører – Victoria Nuland

At USA fører en zionistisk udenrigspolitik i Mellemøsten er accepteret af de fleste. Men at USA også fører en zionistisk Europa politik, er nok noget meget få tænker over.

Victoria Nuland og John Kerry med de ukrainske oppositionsledere Poroshenko, Klitschko and Yatsenyuk, München d. 1. februar 2014. Yatsenyuk (med brillerne) bliver kort efter premierminister og leder af den første post-Maidan regering (Foto: Wikipedia)

Victoria Jane Nuland har i dag en central position i Joe Biden’s adminstration som Under Secretary of State for Political Affairs. Det er en magtfuld stilling som har gjort hende til den centrale figur i den del af den amerikanske regering, som håndterer Ukraine konflikten. Hun var indblandet i Ukraine siden 2013/2014 hvor Maidan revolutionen startede store forandringer i landet. På daværende tidspunkt assisterede hun secretary of state, John Kerry, i Obama-administrations bestræbelser på at indsætte en proxy-regering i Ukraine. 

Hun har også en kontroversiel religiøs og historisk baggrund, som værende efterkommer af jødiske emmigranter der blev fordrevet fra det sydlige Ukraine under de russiske progromer. Victoria Nuland rygtes til at have et indædt had til Rusland og alt russisk. Hvis det er sandt, så kan man sige at hun har sin historiske familiemæssige baggrund for at besidde et sådant had

Døm selv hendes kvaliteter i denne lækkede telefonsamtale fra 2014 der viser hvor meget magt USA har når historien skal skrives i et land som Ukraine:

Victoria Nulands Wikipedia side: https://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Nuland

Kort efter ovenstående samtale blev lækket dannede Yatsenyuk (se ovenstående billede) regering og Turchynov blev Ukraines første præsident efter Maidan revolutionen. Turchynov blev efterfulgt i embedet af Poroshenko (ses svagt bag Klitschko i ovenstående billede) i juni 2014. I maj 2019 blev Zelenskyj indsat som præsident.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Victor Friskovic
Victor Friskovic
1 year ago

“Kontroversiel baggrund som efterkommer af fordrevne jøder …”!???
Her gik jeg og troede, at det var progronerne der var kontroversielle. Men sådan kan man jo se forskelligt på tingene 🙁

trackback
1 year ago

[…] Mød USA’s Ukraine-dukkefører – Victoria Nuland […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.