Loading Events

« All Events

200 års grundlovshistorie i Odsherred

21 November @ 17:00 - 19:30

Så kan vi endelig arrangere et grundlovsarrangement i Odsherred.

Flemming Blicher kommer til Nykøbing Sjælland og fortæller om hans seneste opdagelser i forbindelse med at skrive bogen “De 3 Fiktioner” opfølgeren til “De 3 Tabte År”. Se beskrivelse af foredraget længere nede.

Adresse: Getsøvej 11. 4500 Nykøbing Sjælland.

Deltagelse er for alle og det er gratis at deltage:)

PARKERING

Alle SKAL parkere ved Vandtårnets parkeringsområde, som ligger på samme vej Getsøvej, ved et igangværende byggeprojekt.
Det er gratis  at parkere🙂. Vandtårnets P-plads ligger på det højeste punkt af Getsøvej og der et byggearbejde foran den. Når du har parkeret skal du gå ned af Getsøvej til nr. 11 (Bofælleskabet Grønnedalen).

 

PANTSÆTNINGEN AF DANMARK I STARTEN AF 1800-TALLET

Flemming Blicher har brugt Martin Tidsvildes undersøgelser af Grundloven til at grave dybere i den tid der gik forud for Grundlovens tilblivelse i 1849. Ved at gå 200 år tilbage i tiden får man vigtigt viden om hvorfor og hvordan magten er blevet fordelt op gennem tiden. Man støder bl.a. på Dr. J.J. Dampe der blev idømt dødsstraf for at konspirere mod kongen i 1820; På hans banemand, Jødekongen; På mystiske sammenfald af navne på internationale (fortrinsvist jødiske) familier, som rådgivere af den enevældige konge Frederik d. 6., og som forårsagede statsbankerotten i 1813, og dermed også den senere opførelse af (den private) Nationalbank i 1818. Sammen med den af Tidsvilde præsenterede viden om Grundlovene i 1855, 1863 og 1866, så tegnes et meget tydeligt billede af en stat, som i starten af 1800-tallet lod sig pantsætte af internationale bankfamilier. Flemming kommer også ind på de begivenheder i 1800- og 1900-tallet som viser at magthaverne ikke går af vejen for at lave alle de grundlovsbrud som de har behov for, for at tilrane sig endnu mere magt og endnu flere penge. Denne viden er vigtig for at forstå hvorfor og hvordan det er gået så galt i Danmark, som det nu engang er gået, uden at befolkningen rigtigt opdagede hvordan det skete!

Det vil selvfølgelig være muligt at købe bogen og forudbestille den næste.

 

 

Details

Date:
21 November
Time:
17:00 - 19:30
Event Category:

KLIK HÉR FOR AT DELE

[automatewoo_referrals_page]

Leave a Reply

Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.