Journalisternes fagblad udstiller Ritzau censur

Journalista skriver artikel om Ritzaus bandlysning af Frihedslisten

Ritzaus bandlysning af Frihedslisten fra at bruge pressemeddelelsestjenesten ‘Via Ritzau’, bliver nu omtalt af journalisternes fagblad, Journalista.

Ritzaus adm. direktør, Lars Vesterløkke, udtaler til Journalista at der er to grunde til at bandlyse Frihedslisten:

  1. Frihedslisten udsendte en pressemeddelelse (red. nyhedsmeddelelse) hvor coronapasset blev sidestillet med det såkaldte ”gesundheitspass”, der blev brugt af Nazityskland
  2. I samme meddelelse henvises til en ”rapport” fra en ”selvstændig statistiker”, der mente at kunne bevise, at op mod 83.151 danskere kan være døde af at få coronavaccinen.

“Ingen af påstandene i pressemeddelelsen bliver underbygget af troværdige eller bredt anerkendte kilder, og derfor har Ritzau fjernet den fra platformen.”

Lars Vesterløkke fortæller ifølge Journalista at “Ingen af påstandene i pressemeddelelsen bliver underbygget af troværdige eller bredt anerkendte kilder, og derfor har Ritzau fjernet den fra platformen”.

Endvidere tilføjer Lars Vesterløkke:

”Vi har ikke ansvar for det, der sendes ud, men stiller et system til rådighed. Vi redigerer det heller ikke. Kunderne sender selv ud og køber adgang,”

Det underlige ved Ritzaus udmelding er at de selv skriver at de ikke har ansvar for det, der sendes ud, men alligevel har de valgt at censurere Frihedslisten. Statistiker Max Schmeling kan endda bakke sin rapport op med transperante data fra aktindsigt modtaget fra Statens Serum Institut.

At coronapasset kan sidestilles med det af nazisterne brugte “gesundheitspass” er tydeligt for enhver. Det undrer Frihedslistens formand Flemming Blicher, at Ritzaus adm. direktør, kritiserer Frihedslisten for at omtale coronapasset, hvilket ikke er blevet pointeret i den (båndede!) samtale med Ritzaus kommercielle direktør, Anders Ledertoug Lind hvor Frihedslisten opsiges, og som fandt sted mandag d. 24. oktober. Opsigelsen skete kun 8 dage inden Frihedslisten skal forsøge at få sine løsgængere valgt ind i Folketinget, og forhindrer dermed Frihedslisten i at udsende sine pressemeddelelser på Ritzaus monopollignende nyhedstjeneste.

Journalista’s pressemeddelelse kan læses her:

https://journalisten.dk/ritzau-bandlyser-frihedslisten/

 

Se tidligere omtale af sagen her på Frihedslistens Nyhedsblog:

PRESSEMEDDELELSE: Ritzau censurerer Frihedslisten

3.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.