Inflationsskatten – den skjulte og mest uretfærdige skat, der findes.

Politikerene har igennem tidernes morgen forsøgt at fedte sig ind blandt deres vælgere ved at give “gratis” gaver ud i form af dagpenge, SU, pension, ældrecheck og senest varmechecken.

Disse “gaver” finanseres ved, at staten først tager pengene fra borgerne i skatter, afgifter moms, mm. Herefter agerer de rundhåndede ved at give udvalgte befolkningsgrupper  en del af de penge tilbage, de i første omgang tog fra befolkningen. Dette system kaldes velfærdssystemet.

Siden testpandemiens start i marts 2020 ændrede verden sig for altid. Dette fortalte  statsminister Mette Frederiksen os den dag hun lukkede verden ned. Både hun og en lang række andre verdensledere fortalte os, at “verden vil aldrig blive den samme igen.”

Mette Frederiksen og de andre statsledere fik ret. Verden er aldrig blevet den samme igen. Vi har oplevet, hvordan vores land blev lukket helt ned, folk måtte ikke tage på arbejde, børn og unge måtte ikke komme i skole. Der blev indført afstandskrav og maskekrav. Vi måtte ikke længere smile til hinanden i busserne – heller ikke når vi sad ned.

Stort set alle vores grundlovssikrede rettigheder, og de mest basale menneskerettigheder er blevet krænket – for at staten kunne passe på os!

Disse rettigheder er bla:

– Forsamlingsfriheden

– Bevægelsesfriheden

– Retten til af føre erhverv

– Retten til uddannelse

Flere og flere oplevede med stor forundring, at de store techfirmaer fik lov til at begrænse vores ytringsfrihed på de sociale medier. Samtidig med at forsøget på at trænge igennem til mainstreammedierne ramte de kritiske borgere som en mur.

Den mest omkostningsfulde konsekvens i forhold til økonomien var nedlukningen af erhverv, som betød, at store dele af detailbranchen og restaurationsbranchen var lukket ned i mange måneder af flere omgange.

Regningen på corona håndteringen er, indtil videre, på mange hundrede milliarder, hvis man regner både de direkte identificerbare tab samt de tab, som kommer senere via tabt eksport grundet konkurser, tabt Bnp og vigtigt af alt:  prisen som vi alle betaler via inflationsskatten!

2020 viste et kæmpe milliardunderskud på statens finanser.

Når en stat har underskud kan dette gribes an på følgende 4 måder:

1) Skatterne hæves for at øge statens indtjeningen.

2) Staten skærer ned på udgifterne for ikke at hæve gælden.

3) Staten låner differencen ved at udstede statsobligationer samt skatkammerbeviser, som derved gør, at statsgælden forøges.

4) Nationalbanken køber obligationerne med penge, som ikke fandtes før, hvilket forringer værdien af kronen.

Af de ovenstående punkter, er punkt 1 og 2 de mest ærlige, men de mindst populære valg ift at skulle genvælges.

Den sidste mulighed er den mest urimelige, men samtidigt den mest populære, da befolkningen ikke mærker konsekvenserne med det samme i form af deres tab af købekraft. Derfor er der langt færre, der opponerer imod det, både fra politisk hold og fra befolkningen. Dette fordi stort set ingen forstår, hvad der foregår.

Men som ved alt andet er der konsekvenser ved de handlinger, der vælges. Og i sidstnævnte tilfælde er konsekvensen, at priserne stiger, som vi oplever det nu.

Ser vi på Danmark, så har Nationalbanken ikke været lige så uansvarlige som den amerikanske nationalbank (Fed) og den europæiske centralbank (Ecb), da de, via deres opkøbsprogrammer, har købt stort ind af amerikanske og eurolandenes statsobligationer samt boligobligationer. Disse opkøb har medvirket til, at renterne er faldet – eller forhindret dem i at stige, hvilket ville være sket, hvis investorerne, med deres egen penge, skulle prissætte obligationerne ud fra risikoen.

Disse opkøb er sket via ny udstedte obligationer, men også obligationer som allerede var i omløb.

Fra de allerede cirkulerende obligationer betød det, at danske investorer, såsom pensionskasserne, solgte obligationerne til Ecb for derefter at købe danske beviser i form af stats- og realkreditobligationer. Dette har ført til, ligesom i USA og resten af Europa, at renterne er sænket – eller forhindret dem i at stige.

Grunden til at den danske krone er blevet mindre værd, er Nationalbankens mandat ift fastkurspoltikken mod Euroen, som betyder, at hvis Euroen devalueres har Nationalbanken forpligtet sig til at gøre det samme for at holde Dk/Euro prisen omkring 746,038.

Eurokursen opretholdes ved, at Nationalbanken køber Euro og sælger danske kroner, når Euroen devalueres, og det modsatte, når hvis Euroen styrkes.

Siden starten af testepidemien i Marts 2020, er de samlede antal danske kroner steget med 17%.

En anden af Nationalbankens mandater(målsætninger) er at sørge for en stabil valuta , så er spørgsmålet om stabilt faldende valuta betegnes som værende stabil!

Hvis ikke staterne og centralbankerne begynder at leve op til deres ansvar ift de kommende generationer, samt os der betræder jorden pt. ved at være ærlige for den befolkning, de angiveligt repræsenterer – og staterne fortsætter med at låne penge fra centralbankerne via quantitative easing programmerne (qe), så vil vi se Dollaren, Euroen samt Kronen blive ved med at falde ift energi- og fødevarer. På denne måde vil vores levestandard fortsætte med at falde, og i værste tilfælde står vi overfor hyperinflation, som kan være mere ødelæggende end krig for et land, det viser historien tydeligt, hvor et af de værste eksempler er den tyske weimar hyperinflation.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vibeke Schou
1 year ago

Ja dette bedrag af folket er ikke noget nyt. Fantastisk skriv Mikael Kastis. Konger og statsmænd har gjort det igen og igen igennem tiderne. F. eks. så puttede Christian d. 4 rødvin i et springvand i København for folkets penge til folket ved sin kroning. Som Milton Friedman sagde: “Når du bruger andres penge på andre mennesker, så………” https://www.youtube.com/watch?v=5RDMdc5r5z8&ab_channel=Sidewinder77 Mvh. Vibeke Schou

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.