Grunden til det menneskelige vanvid

Det menneskelige sind

Jeg beskæftiger mig meget med det menneskelige sind, dvs. den menneskelige bevidsthed, underbevidsthed og ubevidsthed.

Os – i Frihedskampen – er meget optaget af tingenes tilstand. Og jeg er personligt meget nysgerrig efter at forstå årsagerne.

Der faldt endnu flere brikker på plads for mig forleden dag, og jeg måtte bare optage en video, mens jeg har det nogenlunde i frisk erindring. Jeg vil dog gerne dele den:

Tanker om bevidsthed


Det handler om “den menneskelige oplevelse” og hvordan det, at vi er udstyret med en bevidsthed, faktisk har udviklet en ganske usund massepsykose. Det er ikke helt den samme slags psykose, som den Mattias Desmet taler om, og som medierne har hjulpet med at manipulere frem (se også https://www.youtube.com/watch?v=A8i6zv5zK3I&t=287s) . Men en psykose som er et resultat af, at vi – jvf. vores bevidsthed – ofte afviger fra vores instinkter. Eftersom vi ikke tilsvarende har udviklet vores SELVbevidsthed (til at forstå og acceptere forskellen) reagerer vi med en masse uhensigtsmæssige og negative adfærdsmønstre som overvejende består af agressivitet, fremmedgørelse og egocentrisk adfærd. Vi kan også kalde den for “ond” da den påvirker mange mennesker, specielt hvis man har en ledelsesmæssig funktion. Men det er en form for “ondskab” der kræver bevidsthed, og den er ikke instinktiv, som mange af os ellers har lært.

Mennesket har været bevidst i ca. 2 millioner år. Vi kan dog være bevidst om mange ting, herunder hvad vi skal huske at handle ind, foretage os, når vi er på arbejde eller huske at gøre når vi er på ferie, men dette er ikke det samme som at være selvbevidst, altså at arbejde på mere selvindsigt i egne tanke og handlemønstre. Bevidstheden øgedes kun langsom i starten, men den er større nu. Det er størrelsen af psykosen imidlertid også. Se kurven herunder.

Level of terminal psychosis

Det jeg så glemte at nævne i min video er, at det nærmest er uundgåeligt, at “de syge” vil ødelægge sig selv indefra. Vi skal tillade, at dette sker. Men desværre kan de komme til at tage en masse uskyldige liv med i processen, og vi skal i den grad huske at beskytte os selv.

Jeg ser det hele som en fase, som menneskeheden skal igennem, for at nå ud på en mere oplyst (og selvbevidst) side. Hvor mange generationer det kommer til at tage, er dog spørgsmålet.

Carl Jung citat


Jeg kan kun opfordre til at man dyrker sin egen selvbevidsthed, meta bevidsthed og spirituelle bevidsthed. For det giver en forholdvis god, indre ro. Eftersom du er her på Frihedslisten’s webside, er der dog en god chance for, at du er godt på vej til heale dig selv, og at du ikke i samme grad er ramt af psykosen. Men den øgede viden som du med dit “gravearbejde” oparbejder, kan også resultere i et indre ubehag (angst, stress…), med mindre du også husker at foretage det nødvendige, indre arbejde.

Jeg var bl.a. inspireret af dette arbejde, selvom der også indgår andet materiale:
https://www.humancondition.com/

Mvh. Brian J. M. Dahl

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.