Er dele af økobevægelsen infiltreret?

Jeg faldt over en overraskende god artikel om Økologisk Landsforening. Jeg synes den er god fordi den bringer et kritisk perspektiv til øko-narrativet, og derfor passer godt ind i Frihedslisten’s 5-punkts plan, mere specifikt sund omgang med naturen og dens ressourcer. Forfatteren omvender sig selv til økologisk og sund livsstil.

Spørgsmålet er om Økologisk Landsforening blevet infiltreret af stærkere kræfter og er foreningen blevet en trojansk hest for Agenda 21 hvor FN’s verdensmål bruges til at forføre en ukritisk befolkning? Læs artiklen og vurder det selv. Men jeg synes det er godt fanget, at der indgår adfærdsdesign / “nudging”. Når man fx bruger udtryk som “flertallet af danskere” i en kontekst af sund livsstil bruger man manipulation. For hvem har ikke lyst til at være een af de “gode” danskere? Det er samme fremgangsmåde der bruges i hoteller, når de ude på badeværelset hænger et skilt “75% af gæsterne på dette hotel foretrækker at skåne miljøet ved ikke at lægge håndklæderne til vask hver dag”.

Artiklen advokerer for, at der er en bagvedliggende teknokratisk agenda og efterlyser et mere nuanceret billede.

Det samme gør vi – i Frihedslisten. Økologi er en god ting, og jeg ved det betyder meget for flere af os. Men vi ønsker også reel og pålidelig information uden statslig og anden bias og påvirkning.

/Brian Dahl

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Flemming Blicher
1 year ago

Godt fundet Brian.
Økologi og biodynamisk landbrug er sååååååå vigtigt for at rette op på det overgreb på naturen som vi er i gang med, men politikerne virker mere interesserede i at vi får elbiler, end at vi i virkeligheden gør noget for at skåne vores natur!
Lobbyister og politikere har ikke folkets og naturens sande interesse, desværre:(

Majio
Majio
Reply to  Flemming Blicher
1 year ago

forleden opmuntrede det mig at se, at der lokalt var et foredrag om biodynamisk dyrkning/permakultur….desværre var der én fra enhedslisten som var talsperson, vedkommende kunne ses med det Ukrainske flag bag sig, og med “Hitler og Putin er nazister” skrevet (noget i den stil) – nu er jeg ikke længere så opmuntret. Men tror, at vi selv må bygge nye foreninger….der er megen jord, som skal opdyrkes…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Vi benytter cookies for at optimere og understøtte din oplevelse med vores hjemmeside.